Skip to the content

Blog

Hybride zorg krijgt veel aandacht in het Integraal Zorg Akkoord (IZA). Het biedt natuurlijk ook veel kansen om de zorg te verbeteren. De combinatie van het bieden van zorg op locatie en op afstand zorgt voor meer flexibiliteit en toegang tot zorg. Het heeft voordelen voor patiënten in afgelegen gebieden, of met mobiliteitsproblemen. Ook zijn er meer kansen om patiënten actief t ...

Het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis biedt patiënten nog betere service door middel van een chatbot. Met deze digitale assistent kunnen patiënten het ziekenhuis altijd bereiken. Annemarie Kapteijns, adviseur marketing en relatiebeheer vertelt meer over de ontwikkeling van deze digitale assistent. 

Innovatie voor het ziekenhuis waar alle medewerkers aan kunnen bijdragen? Dit is precies wat Spaarne Labs is, een initiatief om het Spaarne gasthuis van binnenuit te vernieuwen. Door innovatie de ruimte te geven helpt Spaarne Labs een toekomstbestendig ziekenhuis te creëren dat meebeweegt met de veranderende wereld. Wij (Maarten Jurriaanse en Ilonka Coenraad) waren op bezoek bij Mindy Asamoah, collega Design Thinker en ‘experimenten leider’ in Hoofddorp bij het Spaarneziekenhuis.

Wil je de interactie met patiënten verbeteren?