Skip to the content

Blog

Wat kan je allemaal doen met onze patient journey kaarten? De internationale Wednesday Web Jam community ging het experiment aan op Miro. Een uur was veel te kort! De design thinkers, facilitators en innovatie-experts waren enthousiast. 

Wil de zorggebruiker één digitaal platform voor preventie en zorg? Of is de smartphone het zorgplatform van de toekomst, met verschillend apps voor verschillende doelen? Ook voor de zorgverlener? Was de vraag die we in onze clubhouseroom op 11 maart stelden.

Het gesprek kwam wat moeilijk op gang en de stelling bleek te open. Echter bij het onderwerp toegankelijkheid en implementatie van platform en techniek merkten we dat de discussie loskwam.

We vonden elkaar op LinkedIn naar aanleiding van een gezamenlijke interesse in de vraag: “Hoe komen we van tech-push tot het inzetten van tech (use) en dus gedragsverandering?  Met andere woorden, het stimuleren van intrinsieke motivatie bij de potentiële gebruikers? Wij denken dat het betrekken van mensen bij het ontwikkelen van digitale toepassingen, de sleutel is om digitalisering in de eerste lijn verder te brengen. Zo ontstond het idee om een Clubhouse bijeenkomst* te organiseren over het onderwerp. Maandag 1/3 gingen we in gesprek met iedereen die in onze ‘room’ aanschoof.

Wil je de interactie met patiënten verbeteren?